Tuesday, 3 November 2015

JIJI



Dear Jiji,

You’re the first person the first stranger that I knew in CFS. You’re also the first and the only one who saw me crying on our first day that we met. Sounds special right? Yelah hari first, kau dah nampak macam mana perangai aku haha. Surprisingly, I’m crying in front of you, stranger. Kita roommate setiap sem, Jiji. Setiap sem. The only one. You know me very very well. You know everything about me. Apa yang aku suka makan aku suka minum aku suka buat aku suka siapa hihihi semua lah. Apa yang aku tak suka pun kau tahu.

We are totally different tapi perbezaan tu yang buat kita rapat. Apa orang kata, menyempurnakan antara satu sama lain haaaa camtu haha. I don’t really know about Japanese food, movies, drama and so on before but now, I do. Kau siap paksa aku makan makanan Jepun semua hmm it’s such a good memories ever. Watching you doing something with your laptop like a hacker pehh first time tau bagi aku tengok tu semua. Hebat kau jiji. Aku bertuah sebab kau ada tolong aku bila phone ke laptop aku ke ada problem. Kau siap ajar aku macam macam jiji, termasuklah main keyboard. Best ah.

I’m glad I’m very thankful that you came to my life. Terima kasih Jiji sebab jadi kawan aku yang setia dengar cerita aku yang tak pernah habis setiap hari, layan perangai pelik aku, layan emosi aku yang kadang-kadang nangis kadang-kadang ketawa, layan segala-galanya lah pasal aku. Aku sedar aku ni buat-buat matang padahal tak. Aku nak jadi matang tau Jiji hehe. Then, teman aku tengok wayang cerita feveret aku maze runner sampai scorch trials pun kita tengok sama-sama gak. Layan movie kat bilik, gelak ketawa nangis semua. Lepak koridor tagih wifi. Eish banyak lagi sampai tak tertaip ni haa. Ahhhhh rindu hmm. Aku mintak maaf Jiji atas salah silap aku yang aku tak sedar selama ni. Terima kasih banyak-banyak Jijiiiiiiiiiiiiiiiiii. Terima kasih atas semua memori-memori pahit manis kita bersama. Lepas ni mungkin kita dah tak jadi roommate lagi tapi kita akan buat memori-memori baru. Insya Allah.

p/s: Aku dah takde dah nak jadi jam loceng kau setiap pagi tau :D Haa nanti kita jumpa, siap sedia lah nak dengar cerita aku, banyak ni hahaha Sebenarnyakan, aku nak edit letak lagu kasi feeling sikit tapi line slow pulak haih


Love, Anis Shuhada.