Tuesday, 2 February 2016

Homesick?

Assalamualaikum..

Sekarang dah minggu kedua aku di UIAM, first year budak degree. Masa first day aku register dua minggu lepas, I am not crying masa family dah nak balik semula Kuantan lepas hantar aku. Tak menangis okay, for the first time ever. Sebelum ni setiap kali first day masa sekolah, masa foundation mesti menangis :D Macam budak-budak kan? Ah lantaklah, ni lah aku.

Dekat bilik, termenung jap, fikir 'serius lah aku tak menangis?' Dan aku bangga dengan diri sendiri. 'Aku dah matang or what?' haha lol. Tapi perasaan rindu nak balik tu of course lah ada kan. Ah tak sabar nak balik cuti raya cinaaa :')


UIA ni besar gila #serioustalk. Nak exercise? Jalan kaki dari mahallah ke kuliyyah pun dah cukup :D As a first year student, memang sah sah la sesat kan tapi mujur aku dengan kawan-kawan aku bersama tau takdelah rasa lonely sangat sesat sesorang.And sekarang ni tengah nak hafal jalan hafal peta uia je. Aku selalu terfikir tau, aku sendiri pun boleh sesat dekat uni yang dalam negara aku sendiri, macam mana lah perasaan foreigner ek nak cari kelas semua? Hmm tapikan, menarik tau jumpa foreigner/orang malaysia sendiri nak nak yang mata sepet pakai spek kbye XD