Tuesday, 6 June 2017

a little thing called love

Assalamualaikum.

Hai, update lagi hahaha biasalah bosan takde buat apa lepak sini lah nak membebel.

Ok ok, aku baru lepas layan cerita Thailand, First Love / A Little Thing Called Love / Crazy Little Thing Called Love. Lama dah cerita ni tahun 2010. Cerita ni famous, korang mesti tahu nye kan. Aku dah pernah tengok 2 3 tahun lepas tapi dah tak ingat sangat so aku tengok lah semula.

Feeling teruks gais! Aku rasa dulu takdelah feeling sangat haha tak tahu lah masa tu tengok masa tengah mengantuk ke apa ke sampai tak rasa apa xD Tapi kali ni macam boleh relate pulak. (EH?) Dah tengok hari ni, esok tengok lagi tapi skip2 lah kan. Tapi kenapa setiap kali tengok, aku nangis??

Kenapa nangis? Hahahaha. Aku rasa aku bayang kalau aku kat tempat perempuan (Nam) tu. Sedih weh :'((((( 3 tahun dia simpan perasaan suka dia, bila dah berani confess adumak laki (Shone) tu baru je bercinta dengan orang lain. Like baru seminggu. Ish kalaulah dia confess awal sebab laki tu pun sebenarnya dalam diam suka dekat dia jugak eeeeee tapi tak mengaku eeee geram tau lepastu jumpa balik lepas 9 tahun omg so loooongggg i cant lah, setia betul sanggup tunggu awwhh (just wondering is this thing betul-betul terjadi in real life?) Tapi yang bagusnya, dalam 3 tahun tu dia banyak berubah sebab laki tu macam jadi inspirasi dia lah nak belajar betul-betul semua something like that. Sebab cinta kot? Hmm

Aku cakap aku boleh relate sebab aku bila suka orang pun aku pendam sesorang, bila nak move on pun sesorang. Malas nak cerita dekat orang (tak cerita kat orang pun gosip tersebar gak sana sini, eh opss). So aku bayanglah kalau benda tu terjadi dekat aku like penat je pendam perasaan sesorang uish perit dohhhh hahahaha ok lah cukuplah tu meroyan tak nak lah cerita bebanyak kahkah Saje nak cerita apa yang aku boleh relate jeee

Part ni sedihhhh
Nah quote dari cerita ni;
"All of us have someone who is hidden in the bottom of the heart. When we think of him, we will always feel a little pain inside. But we still want to keep him."

Sunday, 4 June 2017

First year

Assalamualaikum

Aku tengah bosan gila mereput kat rumah tengah cuti sem takde buat apa so aku macam nak update something.

I just finished my first year degree. Lambat kan? Yeah I know. Kawan-kawan lain dah second year dah :D Ni sebab aku tukar course. Aku dah bazirkan satu sem aku dekat course yang aku tak nak. Takde lah membazir pun hihi aku suka je, still ilmu kan. Tapi masa tu memang belajar saje je, takde arah tuju like tak tahu kau boleh pergi mana kalau kau stay dengan course ni. Padahal macam-macam je boleh jadi bila dah grad. Mungkin sebab mindset dah tak nak, nak tukar course lain. Pointer pun hmmmmm kelaut hahahaha

Bila dah tukar course baru lah nampak masa depan tu. Alhamdulillah, Allah mudahkan segala urusan nak tukar course tu, interview semua. Aku rasa jodoh aku memang dengan course ni. Haa lupa, aku tukar TESL. I bakal cikgu untuk anak-anak uolls. 

Sebab tu lah lambat setahun, tapi aku tak kisah pun sebab I know that I am doing the right thing. Aku rasa tenang, aku dapat rasa ni yang aku nak, semua positive yang aku tak rasa pun masa dengan course yang lama. Takdelah nak kata course ni senang ke apa, setiap course pun ada susah senang dia kan. Tapi bila study untuk exam tu nampak lah bersungguh. Sebab minat kot so pointer pun baek gak ah hihihi

Harap sampai grad, baik-baik saje semua nya aminn.

Saturday, 29 April 2017

Hello Heart

Assalamualaikum.

Hello heart. Could you please take care of yourself? Do not easily fall in love with everyone that you meet, with someone that being nice to you, with someone that cares for you. You know that person just want to be your friend. Thats it. But you, my heart, please do not take it so serious like you think that person is the right one for me (?). Yes, it might be the one for me. But we dont know about it yet. The right one will come, no worries. I just dont want to feel heartbroken. It hurts. 'Move on' is so hard people.


Deep in my heart, I wish I'll fall in love with the right one. Only.

Tuesday, 21 March 2017

After a year, I'm here

Assalamualaikum.

OMG HAI HAI HAII :D *Lels excited gila* Lama gila tak update. Dah setahun dah. Sebenarnya aku busy sampai aku lupa aku ada blog ahahahaha dia macam ni tadi, aku saje je lah google nama aku sendiri kahkahkah lepas tu keluar lah blog ni. Terus bukak and baca xD Takde lah segan sangat bila baca blog sendiri sebab ni blog yang baru buat 2-3 tahun lepas yang versi matang sikit hiks

Aku update blog ni for fun je. Aku tak mengharap orang baca pun. Siapa nak baca, baca. Tak nak baca? Sudah, pergi main jauh-jauh :D Ni untuk aku sendiri, nampak tak aku excited terox bukak blog sendiri, lepas tu baca balik hahahaha 

Selama setahun ni, macam-macam dah terjadi. Tapi tu lah sebab aku dah lupa pasal blog ni, aku pun tak bercerita kat sini. Takpelah, lepas ni kalau aku ingat, aku share lah pasal life aku. Haha life aku takdelah menarik sangat pun nak cerita-cerita ni, setakat ni aku enjoy je. Dengan semua kesenangan kesusahan kesedihan kegembiraan semua lah, well guys this is life okay, biasalah susah senang. Kita lah sendiri yang decide macam mana nak handle.

So....

Nah ni yang latest lah yang aku boleh share apa yang aku join. Baru je 10/3 lepas. It's CHECKMATE. By Juragan Pentas Production. Ni teater ke-3 yang aku join. Tapi aku crew je, sorry lah I takde bakat nak jadi pelakon hihi. Best tau! Sumpah crew ke cast ke even management, semua jenis bagi positive vibes.  Macam family. Aku turun training setiap malam, dia macam buat aku release stress lepas seharian pergi kelas semua. Aku suka! Ni salah satu kenangan manis aku. Aku kenal ramai orang, aku bergaul, aku have fun dengan dorang, kadang2 aku rindu jugak nak turun training semua :'( #taknakmoveon

Panjang lah kalau aku nak cerita kat sini pasal dorang. Meh lah aku share gambar sikit hehehe

Director kitaaa, Kak Farah <3

Audio crew, me and helmie :) 
Iki yang ada penyakit autism, ibu dan abang.




Hero datang..

Part fav, students semua best gilaaa

Cikgu Puteh marah Iki

Lagu tiga kupang~

Misteri...

*white*

Lompat si katak lompat~

*black*

Bertarung atas chess board














Team Checkmate


Eh? Ahahaha
Psst, no gosip-gosip k hahaha thank youuuuu.